Biserica Ortodoxa a Finlandei: Tronul arhiepiscopal va fi mutat la Helsinki - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Ortodoxă a Finlandei: Tronul arhiepiscopal va fi mutat la Helsinki

[2017-11-29]
de Gheorghe Anghel

B Ortodoxă a Finlandei
Sinodul Bisericii Ortodoxe a Finlandei a hotărât mutarea tronului arhiepiscopal de la Kupio în capitala Helsinki, precum și schimbarea titlaturii primatului în: Arhiepiscop de Helsinki și a toată Finlanda.
Hotărârea a fost adoptată în ședința din 27 noiembrie și va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018, odată cu retragerea Mitropolitului Ambrose de Helsinki, în 31 decembrie 2017, anunță site-ul oficial al Bisericii Finlandei citat de Orthodox Christianity.
Odată cu aceste schimbări, Primatul Bisericii Finlandei, Înaltpreasfințitul Părinte Leo de Karelia și a toată Finlanda își va muta cancelaria la Helsinki, însă Administrația Bisericii Finlandei va rămâne în Kupio.
Această decizie a fost luată deoarece majoritatea credincioșilor locuiesc în Eparhia de Helsinki.
Urmare acestor schimbări, Eparhia de Karelia își va schimba denumirea, iar ierarhul care va fi ales în anul 2018 pentru a conduce eparhia va purta titulatura de Mitropolit de Kupio și Karelia.
Biserica Finlandei este o biserică ortodoxă autonomă, al cărei primat este confirmat de Patriarhia de Constantinopol. Este a doua biserică oficială a Finlandei, alături de Biserica Evanghelică Luterană a Finlandei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 376, Ultimul acces: 2018-09-07 02:23:02