Focsani | Centrul de zi al Asociatiei ,,Sfantul Stelian, ocrotitorul copiilor” sfintit de IPS Ciprian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Focșani | Centrul de zi al Asociației ,,Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor” sfințit de IPS Ciprian

[2017-11-29]
de Iulian Dumitrascu

Centrul de zi al Asociației Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor din Focșani a fost inaugurat marți. Cu acest prilej, IPS Ciprian a sfințit noul sediu al asociației.
La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților de stat centrale și locale, consilieri eparhiali, inițiatorii proiectului, voluntari și sponsori, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.
Asociația Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor a fost înființată în mai 2011, la inițiativa părintelui Eduard-Daniel Bran – protoiereu al Protopopiatului Focșani I, ajutat de un grup de oameni generoși. Începând cu această dată, în baza unui parteneriat încheiat cu Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Focșani, s-au desfășurat numeroase activități sociale, educaționale, nonformale și informale, atât în paraclisul închinat Sfântului Stelian din cadrul parohiei, cât și în afara acestuia.
Grupul țintă, format din copii și persoane nevoiașe din cartierul Sud și împrejurimi, a beneficiat de consultații, tratamente de specialitate, tabere, excursii tematice și meditații.
Noua clădire a asociației a fost oferită de Primăria Focșani, în anul 2013, prin implicarea doamnei deputat Rodica Boboc. Edificiul a fost renovat și reamenajat între anii 2014-2017.
Locația este împărțită pe două niveluri: parter și demisol. La parter, se află cabinetele medicale individuale, în care vor fi acordate servicii de asistență medicală și socială. Demisolul cuprinde două încăperi generoase, în care se vor derula activități de educație nonformală și dezvoltare personală, meditații, ateliere de creație (hand-made și artă plastică).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 375, Ultimul acces: 2018-10-18 15:47:21