IPS Ioachim a sfintit centrul social din Tazlau-Zemes. Prin serviciul liturgic participam la viata Mantuitorului, a spus ierarhul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Ioachim a sfințit centrul social din Tazlău-Zemeș. Prin serviciul liturgic participăm la viața Mântuitorului, a spus ierarhul

[2017-11-28]
de Sorin Ionițe

În Liturghie se concentrează toată viața noastră, le-a spus duminică IPS Ioachim credincioșilor din parohia Tazlău-Zemeș. Ar trebui să fim conștienți că prin serviciul liturgic participăm la însăși viața Mântuitorului nostru Iisus Hristos Care s-a dat pe sine pentru noi; Care la plinirea vremii ne-a redirecționat către Împărăția Sa, abolindu-se atunci prin venirea Sa în trup civilizația morții.
În duminica a treizecea după Rusalii Chiriarhul Romanului și Bacăului a sfințit așezământul cultural-duhovnicesc și social-filantropic al Parohiei Nașterea Maicii Domnului din localitatea Tazlău-Zemeș, zona istorică a municipiului Moinești. Centrul a fost pus sub ocrotirea spirituală a Sf. Ierarh Grigorie Teologul, informează site-ul oficial al Eparhiei.
În cadrul predicii rostite la Sfânta Liturghie, ierarhul a vorbit atât despre importanța trăirii Sfintei Liturghii ca întâlnire dintre creat și Creator, cât și despre faptul că aceasta trebuie să se facă în iubire.
Iadul este neputința de a iubi, iar Raiul este împărtășirea continuă în biserică cu Trupul tainic al lui Hristos. Dumnezeu este iubire și Iubirea este Dumnezeu, a mai spus Părintele Arhiepiscop.
Proiectul de refacere al centrului social a fost început de pr. paroh Grigore Popa în anul 2011. Aici au fost create spații pentru bucătărie, sală multifuncțională pentru întâlniri cu tinerii și pentru studiu, bibliotecă parohială, birou parohial și alte dependințe.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 166, Ultimul acces: 2018-10-17 06:52:00