Moastele Sfantului Grigorie Decapolitul au fost aduse la Galati. Sute de credinciosi au participat la Procesiunea Calatori pe calea sfintilor (FOTO & VIDEO) - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul au fost aduse la Galați. Sute de credincioși au participat la Procesiunea Călători pe calea sfinților (FOTO & VIDEO)

[2017-11-28]
de Sorin Ionițe

Moaștele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistrița – Vâlcea au fost aduse luni în Galați cu prilejul evenimentelor dedicate sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorului spiritual al muncipiului. Evenimentele au debutat cu procesiunea Călători pe calea sfinților la care au luat parte sute de preoți și credincioși.
Conform site-ului oficial al Eparhiei, delegația Arhiepiscopiei Râmnicului care a adus sfintele moaște a fost întâmpinată de IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la intersecția Străzilor Domnească cu Basarabiei.
În această locație au fost aduse și fragmente din moaștele Sfântului Vasile cel Mare, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Ierarh Nicolae din patrimoniul Eparhiei Dunării de Jos.
După o rugăciune de mulțumire, procesiunea cu moaștele Sfântului Grigorie și ale celorlalți trei sfinți s-a îndreptat spre Catedrala Arhiepiscopală în sunet de cântări bisericești și mireasmă de tămâie.
La catedrală a fost oficiată o slujbă de Te Deum, apoi sfintele moaște au fost așezate spre cinstire într-un baldachin special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale.
Procesiunea Călători pe calea sfinților a deschis manifestărilor pastoral-misionare, cultural-educaționale și social-filantropice, care se vor desfășura la Galați cu prilejul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1010, Ultimul acces: 2018-10-22 07:14:03