Bucuresti :: Manastirea Radu Voda - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Radu Vodă
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Radu Vodă nr. 24a
Cod poștal:040275
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.ManastireaRaduVoda.ro
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/
www.primariaSector1.ro
www.PMB.ro
www.prefecturaBucuresti.ro
www.cjIlfov.ro
www.prefecturaIlfov.ro
Preot:Chițulescu Gabriel, Sofelea Nicolae
Hram:Sf. Treime, Sf. Nectarie Taumaturgul
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Detalii:Manastirea, turnul clopotnita, cladirea Seminarului Teologic, ruinele palatului domnesc sunt situate pe o colina in apropierea Dambovitei, in centrul orasului. Veche de aproape patru secole si jumatate, cu o arhitectura aseamanatoare cu a Mânăstirii Curtea de Arges, edificiul are un pronaos larg pe care se află cele trei turle si un naos trilobat încununat de o turlă mare. Manastirea este asezata pe o veche vatra de locuire dacica, dar s-au descoperit vestigii si din timpuri mai vechi, din paleolitic, neolitic, epoca bronzului si a fierului.
Pe acest loc au mai existat alte doua lacasuri. Prima biserica, posibil din lemn, este atribuita domnitorului Mihnea cel Rau (1508-1509) , cea de a doua este ctitorie a domnitorului Alexandru al II lea Mircea zis Oaie Seaca (1568-1577) , stranepotul lui Vlad Tepes, ca facand parte dintr-un complex manastiresc impreuna cu palatul domnesc si zidurile de aparare inconjuratoare. Fiul sau, Mihnea Turcitul, a desavarsit lucrarea inceputa de tatal sau.
Primul document care da marturie despre manastire dateaza din 1577 iunie 15, in care domnitorul ctitor scrie “am socotit cu ravna din tineretea domniei mele si am zidit aceasta sfanta si dumnezeiasca mitropolie, cu toata osardia”. Dupa biruinta lui Mihai Viteazul asupra ienicerilor lui Sinan Pasa, in anul 1595, ostile turcesti in retragere distrug biserica manastirii cu praf de pusca. Radu Mihnea, nepot al ctitorului Alexandru al II lea Mircea si fiul domnitorului Mihnea Turcitul, reconstruieste intregul ansamblu al Manastirii Sf. Troita, lucrare terminata in anul 1625, in timpul domniei lui Alexandru al III lea Coconul, fiul lui Radu Mihnea. Vestitul secretar al Patriarhului Macarie de Antiohia, ierodiaconul Paul de Alep, care a vizitat asezamantul intre anii 1653-1657, descrie manastirea ca pe o “zidire mareata, cu priveliste foarte placuta. Biserica sa este mare si spatioasa, zvelta, mult ornamentata si acoperita in intregime cu picturi. In partea dinspre miazazi e locul mormintelor domnilor, cu bolti din marmura alba, impodobita cu valuri tesute cu fir si sunt alcatuite in forma unei cupole, care se reazema pe patru stalpi de fier. ”Din acele vremuri s-au pastrat pana in zilele noastre biserica, care poarta numele celui de al doilea ctitor, Radu Voda, si turnul clopotnita. Reparatii ample s-au realizat in perioada 1859-1864, dar care, din pacate, au introdus elemente de tip neogotic austriac, straine de arhitectura traditionala. Interiorul a fost repictat, in intregime, de Constantin Lecca si Misu Popp, care au refacut cateva din portretele vechi ale ctitorilor. In anul 1875, ministrul Cultelor aproba daramarea incintei fostei manastirii, prin aruncarea in aer a constructiilor. In perioada 1969-1974, sfantul lacas este restaurat la initiativa. Patriarhului Justinian Marina, al treilea ctitor al bisericii, care isi are mormantul chiar in biserica manastirii, alaturi de alte douazeci si trei de morminte, cele mai vechi fiind ale familiilor domnitorilor ctitori, celelalte ale unor boieri din secolele XVIII-XIX. Pictura a fost refacuta de Parintele Sofian Boghiu de la Antim, Vasile Caraman si de Gheorghe Ciobanu. Arhitectul St. Bals a reusit sa redea vechea infatisare bisericii. Biserica a fost resfintita la data de 11 iunie 1979. Manastirea este reactivata de catre Prea Fericitul Teoctist in 1998. Intaistatatorul sfantului asezamant este P. S. Varsanufie Prahoveanul, obstea numarand cincisprezece monahi, care tin slujbele dupa randuiala athonita, cu liturghie zilnica, ceasuri si priveghere de noapte. Manstirea are ca protector pe Sf. Nectarie Taumaturgul, incepand cu anul 2002, dupa ce particele din moastele sfantului au fost daruite lacasului. Sunt asezate in partea dreapta a bisericii, sub un baldachin.
Pelerini din toata tara au inceput sa soseasca la Manastirea Radu Voda, sa cinsteasca pe Sf. Nectarie pentru minunile sale, mai ales vindecari de boli grave, ce sunt savarsite la moastele sale sau cu untdelemn de la candela sa.
Alte informații:STARET: Prea Sfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.
Informații conexe:FORMULA-AS.RO: Sf. Nectarie si comoara lui (Articol)
YOUTUBE.COM: Film Manastirea Radu Voda (Video)
Știri despre biserică: Setul de evenimente 1 -
Setul de evenimente 2

»  Mănăstirea Radu Vodă | Simpozion dedicat Patriarhului Justinian Marina (2017-03-24)

 Închide 

Mănăstirea Radu Vodă | Simpozion dedicat Patriarhului Justinian Marina

[2017-03-24]
de Gheorghe Anghel

Simpozion Mănăstirea Radu Vodă
Ierarhi, profesori de teologie, preoți și oameni de cultură l-au evocat astăzi, 24 martie 2017, la Mănăstirea Radu Vodă, pe Patriarhul Justinian Marina.
Simpozionul, organizat de mănăstirea bucureșteană la împlinirea a 40 de ani de la trecerea la Domnul a celui de-al treilea patriarh al Bisericii noastre, a fost moderat de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
În deschidere, Preasfinția Sa a evocat personalitatea Patriarhului Justinian și a evidențiat faptul că aceasta poate fi considerat un nou ctitor al Mănăstirii Radu Vodă.
Dintre numeroasele biserici pe care le-a rectitorit, Patriarhul Justinian avea să își aleagă, doar cu patru ani înainte de a trece pragul acestei lumi, ca loc de îngropăciune Mănăstirea Radu Vodă. Dacă nu își așeza aici mormântul, poate că biserica și mănăstirea nu ar mai fi fost astăzi în picioare, a explicat ierarhul.
Invitat de onoare al evenimentului, Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a evidențiat patriotismul Patriarhului Justinian despre care a spus că a proclamat în chip luminos simbioza dintre stat și Biserică, adică buna înțelegere în conlucrarea întreolaltă fără amestec ideologic.
Ce poate însemna aceasta dacă nu credința și patriotul luminat în aceeași persoană plină de dinamism și tumult. Cum să nu îl iubim pe patriarhul cel ortodox al neamului românesc, neam pentru care se roagă cu nestrămutată credință. Cum să nu ne fie model de slujire și patriotism luminat?
Chiriarhul Argeșului și Muscelului a relatat și episodul trecerii la cele veșnice a vrednicului ierarh.
Încă din luna februarie, Părintele Patriarh Justinian fusese internat la spitalul Elias, din cauza problemelor de sănătate. În dimineața zilei de 26 martie 1977 s-a hotărât externarea sa. De la spital a fost luat de fiul său, doctorul Ovidiu Marina.
Pentru a-l proteja, nimeni nu i-a spus patriarhului de consecințele cutremurului din acel an. De aceea, când a ieșit cu mașina pe poarta spitalului, dărâmăturile și clădirilor avariate aveau să îl marcheze. În acel moment, ultimele sale cuvinte au fost: „Dar ce s-o fi întâmplat cu bisericile mele?”, după care și-a dat ultima suflare.
În cadrul simpozionului au mai fost susținute referate după cum urmează:
Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor – Patriarhul Justinian, ocrotitor al monahismului românesc în timp de prigoană.
Pr. Mihail Săsăujan, Consilier Eparhial – Patriarhul Justinian, promotor al relațiilor interortodoxe, interconfesionale și interreligioase.
Arhim. Nectarie Șofelea, Exarh Administrativ al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor – Patriarhul Justinian, nou ctitor și ocrotitor al Mănăstirii Radu Vodă.
Părintele Florin Șerbănescu, Consilier Patriarhal la Sectorul Cultură și patrimoniu religios al Patriarhiei Române.
Monahia Atanasia Văetiș de la Mănăstirea Stavropoleos – Patriarhul Justinian și grija pentru arta bisericească.
Stavr. Lucia Dumbrav㠖 Mărturii personale.
Dl. George Stan – Patriarhul Justinian, sprijinitor al elevilor seminariști și al studenților teologi.
Pr. Ilie Georgescu – Mărturii personale.
Foto credit: basilica.ro
25 martie 2016: Patriarhul Justinian va fi comemorat la Mănăstirea Radu Vod㠖 Basilica.ro
La împlinirea a 40 ani de la trecerea la cele veșnice, Patriarhul Justinian Marina va fi comemorat la Mănăstirea Radu Vodă. Acest înțelept apărător al Ortodoxiei în timpul comunismului, după cum l-a numit Patriarhul Daniel, va fi pomenit sâmbătă, 25 martie 2017, în cadrul vechiului așezământ monahal care adăpostește și mormântul său.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6532, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  25 martie 2016: Patriarhul Justinian va fi comemorat la Mănăstirea Radu Vodă (2017-03-23)

 Închide 

25 martie 2016: Patriarhul Justinian va fi comemorat la Mănăstirea Radu Vodă

[2017-03-23]
de Gheorghe Anghel

Comemorare Patriarhul Justinian - Radu Vodă jpg
La împlinirea a 40 ani de la trecerea la cele veșnice, Patriarhul Justinian Marina va fi comemorat la Mănăstirea Radu Vodă.
Acest înțelept apărător al Ortodoxiei în timpul comunismului, după cum l-a numit Patriarhul Daniel, va fi pomenit sâmbătă, 25 martie 2017, în cadrul vechiului așezământ monahal care adăpostește și mormântul său.
Cel de-al treilea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române s-a născut la data de 22 februarie 1901, în localitatea Suești, județul Vâlcea. A urmat studiile la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și a fost un timp preot de parohie.
Rămas văduv, în anul 1945 a fost hirotonit Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Doi ani mai târziu a fost ales Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Sucevei, iar la 06 iunie 1948 a fost înscăunat ca Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Ungrovlahiei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. A trecut la cele veșnice în 26 martie 1977.
Mormântul său se află, conform testamentului pe care l-a lăsat, în biserica Mănăstirii bucureștene Radu Vodă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6190, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  PS Timotei: Crucea rămâne nădejdea Bisericii și lumină care călăuzește în noaptea în care trăim (2017-03-19)

 Închide 

PS Timotei: Crucea rămâne nădejdea Bisericii și lumină care călăuzește în noaptea în care trăim

[2017-03-19]
de Iulian Dumitrascu

În Duminica Sfintei Cruci Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, s-a rugat împreună cu credincioșii prezenți în 19 martie 2017 la Mănăstirea bucureșteană Radu Vodă.
După citirea textului biblic (Marcu 8, 34-38), Preasfinția Sa i-a îndemnat părintește să-L urmeze pe Mântuitorul Hristos. Urmarea lui Hristos este un lucru care a rămas departe între preocupările noastre, iar lepădarea de sine de care a vorbit Mântuitorul este de fapt o tot mai permanentă preocupare de sine pentru cei mai mulți dintre noi.
Făcând referire la Sfânta Cruce, Părintele Episcop a subliniat că este prezentă foarte des în viața noastră.
Crucea a fost așezată la răspântiile drumurilor ca să ne aducem aminte de cuvintele Mântuitorului Care a spus: «Eu sunt calea, adevărul și viața». Crucea se așează la morminte, la căpătâiul celor care au trecut din viața aceasta crezând în Înviere și așteptând ziua cea dreaptă a răsplătirii Domnului. Peste tot ne întâlnim cu Crucea Domnului. Crucea rămâne nădejdea Bisericii și lumină care călăuzește în noaptea în care trăim.
La finalul predicii sale, PS Timotei Prahoveanul a explicat și importanța însemnării cu semnul Sfintei Cruci.
În această zi a cinstitei și de viață făcătoarei Cruci să ne punem nădejdea în ea și să o facem întotdeauna corect. Să nu uităm ca la începutul activității și la sfârșitul ei, la începutul și sfârșitul mesei, la începutul lucrurilor importante și al celor de rând să facem semnul Sfintei Cruci, gândindu-ne la faptul că Domnul și Mântuitorul nostru S-a răstignit pe ea pentru noi din iubire față de oameni, pentru a ne duce răscumpărați la Părintele Său, a conchis ierarhul.
În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a hirotonit în preot pe Diac. Constantin Iordăchescu pe seama Parohiei Bălăceanca din Protopopiatul Ilfov Sud.
Duminica viitoare Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica Sf. Cuv. Ioan Scărarul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6068, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  PS Timotei Prahoveanul a reflectat la tăcere în prima seară a Canonului Mare (2017-02-27)

 Închide 

PS Timotei Prahoveanul a reflectat la tăcere în prima seară a Canonului Mare

[2017-02-27]
de Sorin Ionițe

În prima zi din Postul Mare, PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat slujba Canonului celui Mare la Mănăstirea Radu Vodă din capitală, informează Radio Trinitas.
La slujba din 27 februarie 2017 ierarhul a vorbit despre sobrietatea acestor zile de post și a evidențiat îndemnuri cuprinse în imnul compus de Sfântul Andrei Criteanul.
Primele zile ale Postului Mare sunt numite zilele rugăciunii, ale pocăinței și ale tăcerii, a amintit ierarhul, făcând referire la creștinii din trecut, în special monahi, care nu vorbeau deloc în acest post pentru a nu irosi timpul de rugăciune.
Noi am schimbat preocupările celor de altădată care se rugau mult, cu vorbele multe și cu faptele risipite. În loc să ne rugăm mult vorbim foarte mult și amânăm mereu pocăința, a adăugat Preasfinția Sa.
În finalul cuvântului rostit, ierarhul a reflectat la caracterul intim al rugăciunii.
Dacă vom avea măcar câteva zile în care ne vom pleca genunchii, ferindu-ne de ochii oamenilor și așteptând răsplată nu de la oameni ci de la Dumnezeu, vom reuși să urcăm această scară a virtuților, urcușul către Înviere, a concluzionat PS Timotei.
Citirea Canonului Sfântului Andrei Criteanul continuă și în următoarele trei zile. Slujba este oficiată în cadrul Pavecerniței Mari, în atmosferă de smerenie și pocăință.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6194, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  PS Timotei la Mănăstirea Radu Vodă: Dacă cineva vrea să se roage, să o facă în liniște și smerenie (2017-02-25)

 Închide 

PS Timotei la Mănăstirea Radu Vodă: Dacă cineva vrea să se roage, să o facă în liniște și smerenie

[2017-02-25]
de Sorin Ionițe

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficiat sâmbătă, 25 februarie 2017, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, informează Radio Trinitas.
În cuvântul rostit după citirea textului evanghelic, ierarhul a îndemnat pe cei prezenți să facă fapte de milostenie și să se roage, nu pentru a fi apreciați și răsplătiți de cei din jur, ci de Dumnezeu.
Dacă cineva vrea să se roage, trebuie să o facă în liniște și smerenie, pentru a fi răsplătit de Dumnezeu. Rugăciunea și cuvintele multe, spuse uneori chiar în locuri publice, nu din trăiri interioare profunde, ci din dorința de laudă lumească, sunt urâciune înaintea lui Dumnezeu, a subliniat Preasfinția Sa.
În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a oficiat hirotonia în preot a diaconului Iulian Mircea Toma, reporter al postului Radio Trinitas, pe seama parohiei Pogorârea Sfântului Duh și Sfântul Ierarh Nicolae din cartierul bucureștean Militari. De asemenea, tânărul teolog Iulian Costache a fost hirotonit diacon pentru parohia Sfântul Ilie din localitatea prahoveană Prăjani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5986, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  Sfântul Ioan Botezătorul cinstit la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală (2017-01-07)

 Închide 

Sfântul Ioan Botezătorul cinstit la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală

[2017-01-07]
de Andrei Pau

În ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală. În cadrul slujbei, teologul Ristea Mihai Daniel a fost hirotonit diacon pe seama parohiei Sălciile, Protoieria Urlați.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat viața curată și exemplul de curaj al Sfântului Ioan Botezătorul.
Astăzi, a doua zi după sărbătoarea Botezului Domnului, îl cinstim pe Sfântul Ioan Prorocul, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului. Viața Sfântului Ioan Botezătorul a avut asprimea pe care foarte puțini dintre cei care l-au slujit pe Dumnezeu au arătat-o în viața lor. Sfântul Ioan Botezătorul avea curajul pe care l-au avut marii bărbați ai Legii celei Vechi. Acest curaj s-a arătat mai ales în forma de adresare către cei cei mari și către cei mici, a spus Preasfinția Sa.
De asemenea, ierarhul a amintit credincioșilor prezenți la mănăstire bucureșteană de un fragment din cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur în care se subliniază importanța primirii darului înfierii după har de către cei care primesc botezul creștin.
Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune într-una din omiliile sale: « Ce te miri că s-au deschis cerurile la Iordan atunci când Fiul lui Dumnezeu s-a botezat și a fost numit Fiu iubit. Cerurile se deschid mereu. S-au deschis și la botezul tău și al meu și la botezul tuturor celor care sunt fii iubiți ai Părintelui Ceresc». Așa ne-a spus Sfântul Ioan Gură de Aur, unul din marii păstori ai Bisericii, că precum Mântuitorul a fost numit Fiu iubit de Tatăl Ceresc, la fel sunt numiți toți cei care au primit harul sau darul înfierii, a evidențiat ierarhul.
Totodată, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța conștientizării darului primit la botez.
Botezul, pe lângă faptul că iartă păcatul strămoșesc, ne oferă marele dar al înfierii. În urma botezului toți devin fii ai lui Dumnezeu după har. Acesta este cel mai mare dar al botezului spre care noi nu privim sau privim prea grăbiți, nesocotind această mare cinste. Această numire a Tatălui de Fiu iubit se adresează tuturor celor care în numele Mântuitorului Hristos primesc botezul și mai ales sunt următori ai Cuvântului Lui. În ziua pomenirii celui care l-a botezat pe Mântuitorul Hristos trebuie să ne aducem aminte de botezul nostru creștin și de ceea ce trebuie să împlinim noi pentru a fi până la capăt fii iubiți ai Părintelui Ceresc, a spus Preasfințitul Părinte Timotei.
La final, ierarhul i-a binecuvântat pe cei prezenți la slujba oficiată la Mănăstirea Radu Vodă din București.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6714, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  Actorii și regizorii și-au sărbătorit ocrotitorul la Mănăstirea Radu Vodă (2016-12-14)

 Închide 

Actorii și regizorii și-au sărbătorit ocrotitorul la Mănăstirea Radu Vodă

[2016-12-14]
de Iulian Dumitrascu

whatsapp-image-2016-12-14-at-11-20-53
În ziua de 14 decembrie, în fiecare an, este sărbătorit Sfântul Mucenic Filimon. Acesta, după cum amintește sinaxarul, era de credință elin și cu meșteșugul comedian, a primit botezul creștin și a fost martirizat în timpul împăratului Dioclețian, pentru credința în Hristos. Pentru că a fost actor, Sfântul a fost ulterior considerat protector al actorilor.
La Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, în 14 decembrie 2016, după Sfânta Liturghie, au fost oficiată o slujbă de Te-Deum și una de pomenire pentru toți cei care și-au dedicat activitatea scenei și filmului, trecuți la cele veșnice, după cum ne-a precizat Părintele Arhimandrit Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii Radu Vodă.
La eveniment au participat zeci de actori și regizori.
A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, în 14 decembrie, actorii bucureșteni să se reunească în rugăciune la Mănăstirea Radu Vodă pentru a-și comemora colegii trecuți la cele veșnice.
***
Sfântul Mucenic Filimon este ocrotitorul actorilor și al realizatorilor de spectacole. El a trăit în cetatea Tebaida din Egipt în timpul împăratului păgân Dioclețian. S-a convertit la creștinism în urma unei întâmplări deosebite. Ca să-l scape pe un creștin numit Apolonie de persecuțiile păgânilor a acceptat să îmbrace hainele lui și să aducă jertfe idolilor. În acest moment însă în sufletul său a pătruns dragostea pentru credința în Hristos și a devenit creștin. Pentru aceasta el a fost supus multor chinuri, fiind martirizat prin tăierea capului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6107, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina cinstit la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală (2016-11-09)

 Închide 

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina cinstit la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală

[2016-11-09]
de Andrei Pau

radu-voda
Mănăstirea Radu Vodă din București, și-a sărbătorit, miercuri, 9 noiembrie 2016, unul dintre ocrotitori, pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina. Cu această ocazie, mii de pelerini au fost prezenți pentru a se ruga și a se închina la fragmentul din moaștele sale, așezat spre închinare într-un baldachin de lângă biserica așezământului monahal, informează Radio Trinitas.
Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.
În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat că Sfântul Nectarie este un exemplu de duhovnic și păstor.
În calitate de duhovnic și de păstor el s-a îngrijit de toate sufletele care au venit la el. Aceștia pun înaintea lui bucuriile, necazurile, îndoielile, tristețile. Pe toate acestea Sfântul Nectarie le-a păstorit cu o dragostea nemaipomenită. Sfântul a scris un număr mare de lucrări de teologie, de morală creștină, de spiritualitate răsăriteană care au fost adevărate instrumente pentru elevii seminariști de la Seminarul Rizarion din Atena pe care l-a condus o perioadă de timp. Scrierile sale au fost de asemenea sprijin duhovnicesc și pentru pentru monahiile de la Mănăstirea Sfânta Treime din Eghina, dar și pentru mulțimea mare de credincioși din toată lumea ortodoxă, a spus Preasfinția Sa.
De asemenea, Preasfinția Sa a arătat că Sfântul Ierarh Nectarie îi ajută pe toți cei care îi cer ajutorul.
Sfântul Nectarie este cunoscut în toată lumea ortodoxă și dincolo de ea. Sunt mii de mărturii ale oamenilor care s-au vindecat prin mijlocirea Sfântului Nectarie. În toate țările ortodoxe aproape an de an apare o carte care prezintă noile minuni pe care Sfântul Nectarie binevoiește să le facă asupra celor care îi cer ajutorul. Sunt printre noi multe persoane care au cunoscut puterea făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Nectarie, a evidențiat ierarhul.
La final, ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6167, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  Slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie, la Mănăstirea Radu Vodă (2016-11-08)

 Închide 

Slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie, la Mănăstirea Radu Vodă

[2016-11-08]
de Gheorghe Anghel

dsc_0145
Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, oficiază, în aceste momente, la Mănăstirea Radu Vodă, slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie.
dsc_0052
Biserica Ortodoxă îl sărbătorește miercuri, 09 noiembrie 2016, pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina. Cu acest prilej, mănăstirea bucureșteană Radu Vodă își sărbătorește unul din hramuri, Sfântul Nectarie fiind ocrotitor al așezământului monahal ctitorit de voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) și doamna sa, Ecaterina.
Priveghere de hram
Slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie este oficiată, de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Din soborul slujitor face parte și Părintele Arhimandrit Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii Radu Vodă și Exarh Administrativ al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, protoierei din Capitală, preoți profesori de la Seminarul Teologic Ortodox din București, precum și preoți din obștea mănăstirii.
Răspunsurile liturgice sunt oferite de Grupul psaltic Potirul al Mănăstirii Radu Vodă.
dsc_0084
dsc_0104
dsc_0130
dsc_0132
dsc_0151
dsc_0155
Pelerinaj la moaștele Sfântului Ierarh Nectarie
În aceste momente, sute de bucureșteni așteaptă la rând pentru a aduce cinstire Sfântului Ierarh Nectarie și Sfântului Efrem cel Nou.
Moaștele celor doi sfinți, aflate în lăcașul de cult, au fost scoase în procesiune astăzi, 08 noiembrie 2016, și au fost așezate spre închinare credincioșilor, într-un baldachin special amenajat, în apropierea lăcașului de cult.
Sfintele moaște vor rămâne spre cinstire în baldachinul din curtea mănăstirii până la închinarea ultimului pelerin, urmând ca apoi să fie purtate din nou în procesiune în sfânta biserică.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6429, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  A început pelerinajul închinat Sf. Ier. Nectarie. Vino și tu la Mănăstirea Radu Vodă să îi aduci cinstire. (2016-11-08)

 Închide 

A început pelerinajul închinat Sf. Ier. Nectarie. Vino și tu la Mănăstirea Radu Vodă să îi aduci cinstire.

[2016-11-08]
de Gheorghe Anghel

dsc_0032
A început pelerinajul la Mănăstirea Radu Vodă. Sute de bucureșteni așteaptă la rând pentru a aduce cinstire Sfântului Ierarh Nectarie și Sfântului Efrem cel Nou.
Moaștele celor doi sfinți, aflate în lăcașul de cult, au fost scoase în procesiune astăzi, 08 noiembrie 2016, de către obștea Mănăstirii Radu Vodă. Procesiunea a fost condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Alături de Preasfințitul Părinte Timotei s-a aflat și arhim. Nectarie Șofelea, starețul mănăstirii și și Exarh administrativ al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor. Sfintele moaște au fost așezate spre închinare credincioșilor, într-un baldachin special amenajat, în apropierea lăcașului de cult.
Biserica Ortodoxă îl sărbătorește miercuri, 09 noiembrie 2016, pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina. Cu acest prilej, mănăstirea bucureșteană Radu Vodă își sărbătorește unul din hramuri, Sfântul Nectarie fiind ocrotitor al așezământului monahal ctitorit de voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) și doamna sa, Ecaterina.
Priveghere de hram
Cu prilejul sărbătorii Sfântului Ierarh Nectarie, în această seară va fi oficiată slujba Privegherii, începând cu ora 18:00.
Mâine, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.
Răspunsurile liturgice vor fi oferite de Grupul psaltic Potirul al Mănăstirii Radu Vodă.
Sfintele moaște vor rămâne spre cinstire în baldachinul din curtea mănăstirii până la închinarea ultimului pelerin, urmând ca apoi să fie purtate din nou în procesiune în sfânta biserică.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6289, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  Liturghie Arhierească la Mănăstirea Radu Vodă (2016-06-05)

 Închide 

Liturghie Arhierească la Mănăstirea Radu Vodă

[2016-06-05]
de Iulian Dumitrascu

DSC_2142
La Mănăstirea Radu Vodă din București Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat în Duminica a VI-a după Paști (05 iunie 2016) Sfânta Liturghie.
În cuvântul rostit credincioșilor, Preasfinția Sa a subliniat că, deși această duminică se numește Duminica orbului, ea se putea numi foarte bine și Duminica luminii pentru că Mântuitorul Iisus Hristos este Cel Care ne oferă Lumina.
Ierarhul a mai precizat că sunt mulți oameni care nu văd cu ochii trupului, dar au ochii sufletului larg deschiși. De asemenea, sunt și alții care văd cu ochii fizici, dar ochii minții sunt orbi.
„Lumea a rămas în întuneric, deși pe străzile orașelor este lumină, pentru că lumea nu mai dorește să urmeze Mântuitorului Hristos Care este Lumina”, a spus Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Mănăstirea Radu Vodă a fost fondată de Voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) și doamna sa, Ecaterina, pentru a mulțumi lui Dumnezeu că i-a dăruit victoria în lupta pe care a dat-o pe aceste locuri Împotriva lui Vintilă-Vornicul și Dumbravă-Vornicul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7836, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  Sfântul Cuv. Mc. Efrem cel Nou sărbătorit la Mănăstirea Radu Vodă (2016-05-05)

 Închide 

Sfântul Cuv. Mc. Efrem cel Nou sărbătorit la Mănăstirea Radu Vodă

[2016-05-05]
de Iulian Dumitrascu

WhatsApp-Image-20160505
Un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou sărbătorit astăzi se află și la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, a oficiat joi, 05 mai 2016, slujba Sfintei Liturghii, după cum ne-a precizat Eugen Buchiu, Redactor TRINITAS TV.
În cuvântul rostit credincioșilor Preasfinția Sa a vorbit despre viața Sfântului. Ierarhul a menționat în mod special că Sfântul Efrem cel Nou este un dar neprețuit pe care îl avem printre noi.
Mănăstirea Radu Vodă a fost fondată de Voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) și doamna sa, Ecaterina, pentru a mulțumi lui Dumnezeu că i-a dăruit victoria în lupta pe care a dat-o pe aceste locuri Împotriva lui Vintilă-Vornicul și Dumbravă-Vornicul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7500, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  Patriarhul Justinian Marina comemorat la Mănăstirea Radu Vodă (2016-03-26)

 Închide 

Patriarhul Justinian Marina comemorat la Mănăstirea Radu Vodă

[2016-03-26]
de Iulian Dumitrascu

DSCF2357
La Mănăstirea bucureșteană Radu Vodă din Capitală a fost comemorat în 26 martie 2016 Patriarhul Justinian Marina cu prilejul împlinii a 39 de ani de la trecerea la Domnul.
Sfânta Liturghie și Slujba Parastasului au fost săvârșite de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
În cuvântul său, ierarhul a subliniat că Patriarhul Justinian Marina a fost un patriarh luptător întrucât în timpul său au fost restaurate multe lăcașuri de cult.
„Îndată după întronizarea sa ca Patriarh al României a început un lung proces de restaurare a bisericilor și mănăstirilor din întinsa sa Eparhie pentru că Arhiepiscopia Bucureștilor avea atunci o întindere foarte mare. A restaurat în timpul arhipăstoririi sale Mănăstirile Dealu, Ghighiu, Suzana, Viforâta, Samurcășești, Ciorogârla, Țigănești, Pasărea și alte asemenea. A fost așadar un restaurator al vechilor, istoricelor și importantelor mănăstiri și biserici de ce cuprinsul arhiepiscopiei pe care o conducea. A avut curajul să ceară drepturi pentru preoți, dar și de a aminti autorităților cât de importantă este Biserica”, a spus Preasfinția Sa.
Cel de-al treilea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române s-a născut la data de 22 februarie 1901, în localitatea Suești, județul Vâlcea. A urmat studiile la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și a fost un timp preot de parohie. Rămas văduv, în anul 1945 a fost hirotonit Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Doi ani mai târziu a fost ales Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Sucevei, iar la 06 iunie 1948 a fost înscăunat ca Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Ungrovlahiei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. A trecut la cele veșnice în 26 martie 1977.
Mormântul său se află, conform testamentului pe care l-a lăsat, în biserica Mănăstirii bucureștene Radu Vodă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7421, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  Sărbătoarea Bunei Vestiri la Mănăstirea Radu Vodă (2016-03-25)

 Închide 

Sărbătoarea Bunei Vestiri la Mănăstirea Radu Vodă

[2016-03-25]
de Iulian Dumitrascu

ieronim1
Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop Vicar Patriarhal, a oficiat vineri, 25 martie 2016, în ziua sărbătorii Bunei Vestiri, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, informează site-ul oficial al mănăstirii. Din sobor a făcut parte și Părintele Arhimandrit Nectarie Șofelea, Starețul mănăstirii și exarh administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum și slujitori din cadrul obștii așezământului monahal.
Maica Domnului poartă de grijă întregului neam omenesc
În cuvântul său, Preasfințitul Părinte Ieronim a reamintit celor prezenți faptul că Dumnezeu a trimis oamenilor vestea întrupării Fiului Său prin intermediul îngerului Gavriil. Maica Domnului este cea care primește cu smerenie, bucurie, dar și cu uimire, taina pe care Îngerul lui Dumnezeu i-o vestește.
Fecioara Maria reprezintă, a precizat Preasfinția Sa, tot ceea ce a avut mai bun de oferit neamul omenesc lui Dumnezeu, iar Sfânta Biserică o cinstește ca fiind pururea Fecioară. Maica Domnului poartă de grijă întregului neam omenesc, rugându-se pentru fiecare dintre noi, ca să putem ajunge să Îl cunoaștem și să Îl cinstim, așa după cum se cuvine, pe Fiul Său.
În sufletul curat și fecioresc al Fecioarei Maria, a explicat Preasfințitul Ieronim Sinaitul, sunt cuprinse toate darurile cu care au fost înzestrate cetele îngerești, de aceea cântările bisericești o numesc “mai cinstită decât Heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât Serafimii”.
***
Sărbătoarea Bunei Vestiri, denumită în popor Blagoveștenie (după termenul slavon), este rânduită pentru amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naște pe Fiul lui Dumnezeu și totodată ziua în care a avut loc Întruparea Domnului. Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente dintre sărbătorile închinate Maicii Domnului. Potrivit tradiției, încă din secolul IV, în Nazaret s-a zidit o biserică pe locul unde Maica Domnului a primit de la înger vestea că va naște pe Dumnezeiescul Prunc. Biserica a rânduit cinstirea acestei sărbători în ziua de 25 martie, cu nouă luni înainte de Nașterea Domnului, pentru că acum are loc întruparea Fiului Lui Dumnezeu (Lc. 1, 35-38).

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7303, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  Slujire arhierească la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală (2016-03-19)

 Închide 

Slujire arhierească la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală

[2016-03-19]
Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat sâmbătă, 19 martie 2016, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, după cum a precizat Diac. Alexandru-Vlad Mîndru, slujitor la Parohia „Cuviosul Daniil Sihastrul” din București.
Din soborul slujitorilor au făcut parte: Arhim. Veniamin Goreanu, consilier patriarhal, Părintele Ionuț Bărbulescu, directorul Seminarului Teologic „Nifon Mitropolitul” din București, Părintele Ion Armași, protoiereul Protopopiatului Sector IV Capitală, Părintele Costel Burlacu, protoiereul Protopopiatului Sector VI Capitală, Părintele Dinu Pompiliu, precum și alți profesori de la Seminarul Teologic Ortodox din București.
La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a rostit un cuvânt de învățătură prin care a arătat istoricul și semnificația zilei de astăzi, numită Sâmbăta Sfântului Teodor: „Această sâmbătă, prima din Postul Sfintelor Paști, a fost instituită în secolul IV atunci când în Constantinopol în vremea păstoririi Arhiepiscopului Eudoxie, care a slujit Biserica Constantinopolului între anii 360 – 369, în timpul domniei lui Iulian Apostatul. Acest împărat a încercat o revigorare a lumii păgâne prin readucerea cultului idolilor în imperiu. Nu a avut șanse de reușită deoarece marele Împărat Constantin dăduse un edict la Milan, în anul 313, care acorda libertate Bisericii. Totuși, în timpul scurtei sale domnii, 361 – 363, Iulian Apostatul a dat poruncă ca toate produsele care se aflau în piața imperială din Constantinopol să fie stropite cu sângele animalelor jertfite idolilor. În acest fel, împăratul dorea să îi întineze pe creștinii care postiseră zilele de început ale Postului Sfintelor Paști. Arhiepiscopului Eudoxie i s-a arătat în vis Sfântul Teodor, pe care îl și cinstim astăzi în calendarul nostru ortodox, care i-a poruncit ca tuturor celor care nu și-au plecat genunchii înaintea idolilor și care au rămas credincioși adevăratului Dumnezeu să li se ofere de mâncare în acele zile doar grâu fiert, fără a cumpăra nimic din piața imperială. În amintirea acestei minuni, a arătării Sfântului Teodor și a poruncii pe care a primit-o Arhiepiscopul Constantinopolului, s-a stabilit încă de atunci ca în prima sâmbătă din Postul Sfintelor Paști să fie făcută colivă”.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a hirotoni pe diaconul Ionuț Simion, slujitor la Parohia Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, întru preot pe seama Parohiei Jilava.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7442, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29

»  Duminica a 16-a după Rusalii la Mănăstirea Radu Vodă (2016-02-07)

 Închide 

Duminica a 16-a după Rusalii la Mănăstirea Radu Vodă

[2016-02-07]
În Duminica a 16-a după Rusalii – 07 februarie 2016, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Radu Vodă din București. Din soborul slujitor au făcut parte și: părintele arhimandrit Nectarie Șofelea, starețul așezământului monahal și Exarh Administrativ al Mănăstirilor din Arhiepscopia Bucureștilor, părintele Arhimandrit Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod, Protos. Sava Hasuc din cadrul Sectorului Bunuri și Imobile Bisericești al Arhiepiscopiei Bucureștilor și slujitor la Mănăstirea Radu Vodă, preoți și diaconi.
Creștinii ortodocși s-au aflat astăzi în Duminica a 16-a după Rusalii, zi în care Biserica a rânduit să se citească la Sfânta Liturghie pericopa evanghelică referitoare la Pilda Talanților. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa le-a explicat celor prezenți această pildă și a îndemnat la înmulțirea darurile primite de la Dumnezeu ca la Judecata de apoi Mântuitorul Iisus Hristos să ne adreseze cuvintele: Bine, slugă bună și credincioasă! Peste puține ai fost credincios, peste multe te voi pune; intră întru bucuria domnului tău, așa cum se precizează și în pericopa evanghelică de astăzi.
În pildă ni se relatează despre un om foarte bogat care „plecând departe” a încredințat slujitorilor săi averea pe care o deținea. Unuia i-a dat 5 talanți, altuia 2 talanți, iar ultimului i-a încredințat un singur talant. Primii doi slujitori au dublat venitul primit, însă cel care a primit doar un talant nu a făcut altceva decât să îngroape bunul încredințat așteptând întoarcerea stăpânului pentru a-l înapoia. Atunci când stăpânul s-a întors i-a felicitat, pe cei care au înmulțit talantul, pentru munca lor, iar pe ultimul l-a mustrat pentru că nu a dorit să sporească darul primit de la stăpân, a subliniat Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Preasfinția Sa a evidențiat faptul că această pildă face referire la Parusie (a doua venire a Mântuitorului Iisus Hristos), moment în care „Dreptul judecător ne va întreba ce am făcut cu darurile primite de la El”.
„Înțelegem din pilda aceasta că Stăpânul este Dumnezeu, iar slugile care primesc talanții sunt oamenii; aceștia primesc daruri după puterea fiecăruia. Venirea Stăpânului reprezintă «Judecata de apoi» când trebuie să dăm seama de felul în care am înmulțit talanții și i-am lucrat; talantul reprezintă și talentul sau darul pe care l-am primit de la El. Sunt foarte multe daruri revărsate de Dumnezeu în lume, însă noi nu observăm darurile lui Dumnezeu, iar mai nou nici nu le apreciem. De obicei vedem defectele altora, nu mai vedem nici darurile lor și nici pe ale noastre. Întotdeauna vedem defectele celorlalți și nu suntem preocupați să sporim darurile primite de la Dumnezeu”, a spus Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Conțeanu Gabriel a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Pântești Făget, protoieria Vălenii de Munte.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7125, Ultimul acces: 2018-06-18 13:34:29


Setul de evenimente 3 - Setul de evenimente 4 -
Nr. vizualizări:35157
Data ultimei vizualizări:2018-06-18 18:00:04
Data actualizare:2006-01-04 13:11:59
Data încărcării:2006-01-04 13:11:59
Nr. Mesaje:2
Rugăminte:
(2012-06-07)
draga parinte sunt o credincioasa din oradea si as dori sa va rugati sfintului nectarie pentru parintele iustin parvu de la manastirea petru voda pentru ca este internat la spital ca are un picior rupt si i sa facut operatie ca sa se vindece.Va multumesc din tot sufletul.
@ymail.com
Apreciere:
(2012-05-24)
un loc de rai in mijlocul tumultuos al bucurestilor
@gmail.com
Nr. Fotografii:147

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2006-01-02
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D80
Contor: 138

Vedere de ansamblu
Foto: Cristian Laubach

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 32

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 23

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 29

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-11-15
Aparat: Panasonic DMC-TZ36
Contor: 48

Vedere de ansamblu
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 26

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 29

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 27

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 5

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 8

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 6

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Contor: 30

Vedere din lateral
Foto: Mihai Ven

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 6

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 9

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Contor: 34

Vedere din față
Foto: Mihai Ven

Data: 2015-04-18
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D60
Contor: 9

Vedere din față
Foto: Alexandru Losonczy


Setul de Fotografii 2
Setul de Fotografii 3
Setul de Fotografii 4
Setul de Fotografii 5
Setul de Fotografii 6
Setul de Fotografii 7
Setul de Fotografii 8
Setul de Fotografii 9
Setul de Fotografii 10