Bucuresti :: Biserica Sf. Petru si Paul Baneasa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Petru și Paul Băneasa
București
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Pechea nr. 16
Cod poștal:013982
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @hotmail.com
Adresa web Biserica:www.parohiaBaneasa.ro
Adrese utile:www.arcb.ro, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, b.prefectura.mai.gov.ro, www.cjIlfov.ro, if.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Butnaru Pavel
Hram:Sf. Ap. Petru și Pavel
Stil arhitectonic:Modern
Detalii:Parohia Băneasa se bucură de a avea ca patroni pe cei doi mari sfinti fondatori ai Bisericii Romei, sfinții apostoli Petru și Paul. Este parohia cea mai tânără din București care a fost înființată pentru credincioșii din zonele Aviației, Băneasa și Otopeni. Construirea acestei frumoase Bisericii era necesară din cauza distanțelor mari pe care credincioșii trebuiau să le parcurgă pentru a putea participa la Sfânta Liturghie.
Istoria acestei parohii este recentă. În anul 1988 a început să se celebreze săptămânal Sfânta Liturghie într‑o casă particulară pusă la dispoziție de o credincioasă numită Ludmila Danciu. Decretul oficial de înființare a fost dat de Arhiepiscopu loan Robu la data de 30 noiembrie 1990. Tot la această dată a fost numit și primul preot paroh, în persoana pr. loan Ciobanu având misiunea de a construi o biserică și o casă parohială. După părintele Ioan Ciobanu au mai avut grijă de această comunitate părintele Mihai Baciu și părintele Alois Ișvanca. Cel care însă s-a dedicat misiunii de a construi biserica de la Băneasa este părintele Mihai Mărtinș care la data de 1 noiembrie 1994 a fost numit paroh al acestei comunității.
În anul 1997, părintele Mihai Mărtinaș cu ajutorul Arhiepiscopiei a cumpărat un teren situat pe strada Pechea nr. 16, între cartierele Aviație și Băneasa, iar în 1999 s-a obținut autorizația de construcție și au început lucrările la noua biserică și la casa parohială. Rapiditatea cu care s-a reușit construirea acestei bisericii dă mărturie despre lucrarea Providenței. La data de 19 august 2001 s-a celebrat Sfânta Liturghie de inaugurare a noii bisericii, lucrările terminându-se la începutul lunii decembrie 2001.
Printre activitățile care se desfășoară în noua parohie merită să fie menționată Asociația caritativă sf. Vincențiu de Paul. Parohia se bucură și de prezența surorilor din Congregația Oblate Asumpționiste care animează cântul liturgic.
Alte informații:Printre activitătile care se desfăsoară în noua parohie merită să fie mentionată Asociatia caritativă Sf. Vincentiu de Paul. Parohia se bucură si de prezenta surorilor din Congregatia Oblate Asumptioniste care animează cântul liturgic.
Pentru prima dată în noua parohie va primi prima Sfântă împărtăsanie un grup de copii care se pregătesc pentru această zi.
Numărul familiilor din parohie este de 183, iar numărul credinciosilor 520.
Nr. vizualizări:14431
Data ultimei vizualizări:2024-04-24 14:17:58
Data ultimei actualizări:2018-09-21 13:56:53
Data încărcării pe sit:2005-09-07 14:05:51
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-04-19
Aparat: NIKON E8800
Contor: 515

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu