Nisiporesti :: Biserica Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică
Nisiporești
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Nisiporești
Comună:Botești
Județ:Neamț
Cod poștal:617096
Telefon :0233... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.it @yahoo.it @yahoo.it
Adrese utile:www.ERCIS.ro
www.comunaBotesti.ro
www.cjNeamt.ro
www.prefecturaNeamt.ro
Preot:Bogdănel Anton, Herciu Adrian, Blaj Fabian, Petrișor Virgil
Hram:Adormirea Maicii Domnului,
Detalii:Prima biserică, de lemn, s-a ridicat în anul 1846. Actuala biserică s-a construit în anul 1910, având hramul “Adormirea Maicii Domnului.
Alte informații:Filiale: Târgu Neamț, Tupilați
Știri despre biserică:

»  Întâlnirea Familiilor din Dieceza de Iași va avea loc la Nisiporești (2018-08-02)

 Închide 

Întâlnirea Familiilor din Dieceza de Iași va avea loc la Nisiporești

[2018-08-02]
Afișul întâlnirii
Cea de-a șasea Întâlnire Diecezană a Familiilor va avea loc sâmbătă, 4 august 2018, la Nisiporești, comunitatea care a dăruit Bisericii pe Veronica Antal, născută într-o familie de credincioși. Familiile din Dieceza de Iași sunt invitate la rugăciune, cateheză și Liturghie în jurul păstorului Diecezei. Liturghia va fi la ora 11.00.

Fiind în preajma ridicării la cinstea altarelor la Nisiporești a Veronicăi Antal (22 septembrie 2018), tânăra localnică martiră a curăției, dar și cu ocazia împlinirii a cincizeci de ani de la publicarea enciclicei Humanae vitae, tema aleasă pentru această ediție este „Familia și splendoarea curăției”. La Nisiporești vor fi prezenți PS Petru Gherghel, episcop de Iași, dr. Oana-Maria Goția, profesor la Institutul Pontifical „Ioan Paul al II-lea” pentru Științe despre Căsătorie și Familie, din cadrul Universității Pontificale din Lateran, Italia, care va ține cateheza principală a zilei, pentru familii. În cadrul Sfintei Liturghii va avea loc și sărbătorirea familiilor care împlinesc anul acesta 25 sau 50 de ani de căsătorie. Aceștia vor reînnoi jurământul de fidelitate făcut în ziua căsătoriei și vor primi o binecuvântare specială. Programul de după-amiază va fi dedicat mărturiei și comuniunii.
Întâlnirea de la Nisiporești are rolul de a readuce în sufletul participanților frumusețea vieții de familie, a virtuții curăției, necesitatea trăirii ei în relațiile dintre soți și legătura pe care aceasta o are cu celelalte virtuți, iubirea, credința și speranța. Se dorește a fi o adevărată sărbătoare a familiei, a vieții și a iubirii, o odă de recunoștință adusă Creatorului care a dorit și dorește familia. Pe acest fond se resping propunerile de pseudo-familie sau de surogate de familie care vin în ultimul timp asupra societății în care trăim și pentru care România a adunat circa 3 milioane de semnături pentru a se pune la adăpostul Constituției cu privire la definiția familiei.
Prima întâlnire de acest fel a avut loc în anul 2013, în ziua de 30 august, la Iași, și a fost anticipată de un Simpozion dedicat familiilor. Au urmat ediția de la Bacău „Sfântul Nicolae” (23 august 2014), Butea (8 august 2015), Pildești (6 august 2016) și Bacău „Fericitul Ieremia” (5 august 2017). Pe situl Ercis.ro se găsește programul detaliat al zilei. (Biroul de presă al Diecezei de Iași, pr. Cornel Cadar; persoane de contact: pr. Anton Bogdănel, tel. 0765520541; pr. Felician Tiba, tel. 0785/828857; 0744/407260, e-mail: feliciantiba@yahoo.com)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 135, Ultimul acces: 2018-08-16 21:16:39

»  Exhumarea și mutarea moaștelor Venerabilei Veronica Antal (2018-04-30)

 Închide 

Exhumarea și mutarea moaștelor Venerabilei Veronica Antal

[2018-04-30]
Nisiporești
În ziua de 23 aprilie 2018, în parohia romano-catolic㠄Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești, a avut loc exhumarea, recunoașterea, extragerea de relicve și mutarea moaștelor Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal.

În prezența PS Petru Gherghel, Episcop de Iași, a postulatorului general al Ordinului Fraților Minori Conventuali, pr. Damian Pătrașcu, a Ministrului Provincial al Provinciei „Sf. Iosif” din România, pr. Teofil Petrișor, a Comisiei numite cu această ocazie, și a altor frați și credincioși, în cursul zilei de 23 aprilie 2018, după ce au fost parcurse toate etapele canonice cerute de legislația în vigoare a Congregației pentru Cauzele Sfinților, cei prezenți au purces la exhumarea, recunoașterea, extragerea de relicve și mutarea moaștelor Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal din cimitir în noua criptă pregătită în biserica parohială din localitatea Nisiporești, județul Neamț.
Aceasta este una din ultimele acțiuni înainte de beatificarea Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal care va avea loc în ziua de 22 septembrie 2018. Fie ca Bunul Dumnezeu să ne ajute pe noi toți, ca viața și exemplul acestei tinere a meleagurilor noastre moldave să plăsmuiască inimile noastre în urmarea tot mai fidelă și curajoasă a Cuvântului Evangheliei. (material semnat de pr. Damian Pătrașcu, postulatorul general al Ordinului Fraților Minori Conventuali)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 300, Ultimul acces: 2018-08-16 11:26:04

»  Veronica Antal va fi beatificată la 22 septembrie 2018, la Nisiporești (2018-03-22)

 Închide 

Veronica Antal va fi beatificată la 22 septembrie 2018, la Nisiporești

[2018-03-22]
Veronica Antal
Veronica Antal (1935-1958), tânără româncă și terțiară franciscană, al cărei martiriu pentru credință a fost recunoscut de Papa Francisc la 26 ianuarie 2018, va fi beatificată sâmbătă, 22 septembrie 2018, la Nisiporești, jud. Neamț, localitatea sa natală, în cadrul unei Sfinte Liturghii pontificale oficiate la orele 11:00 în biserica romano-catolică Adormirea Maicii Domnului.

Sfânta Liturghie a beatificării va fi prezidată de trimisul Papei Francisc, Eminența Sa Cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților, în prezența Preasfințitului Petru Gherghel, Episcop de Iași, a Înaltpreasfințitului Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, a numeroși Episcopi, a Ministrului General al Ordinului Fraților Minori Conventuali, pr. Marco Tasca, a reprezentanților și membrilor Provinciei Sf. Iosif a Fraților Minori Conventuali din România, a numeroși preoți și persoane consacrate, și a tuturor credincioșilor ce vor binevoi să participe.
Prin declararea ei ca fericită, Veronica Antal va fi înscrisă în calendarul bisericesc al Ordinului Fraților Minori Conventuali și al Bisericii Catolice locale. Sărbătoarea ei religioasă va fi stabilită ulterior, ținând cont de data de 24 august, ziua martiriului său, când a fost ucisă din ură față de credință la Hălăucești, Iași. Veronica Antal este prima femeie româncă, prima tânără româncă și primul laic român ridicat la cinstea altarelor de Biserica Catolică. Este, totodată, al doilea membru al Ordinului Franciscan din România beatificat, după Fericitul Ieremia Valahul; al șaselea român ridicat la cinstea altarelor, după fratele capucin Ieremia Valahul, Episcopul Szilárd Ignác Bogdánffy, Episcopul János Scheffler, Monseniorul Vladimir Ghika și Episcopul Anton Durcovici; al treilea român înscris de Papa Francisc în rândul fericiților și sfinților Bisericii Catolice.
Născută pe 7 decembrie 1935, la Nisiporești (Neamț), Veronica Antal s-a înscris încă din adolescență în Ordinul Franciscan Secular (Terțiar), în acea perioadă istorică ordinele religioase catolice fiind interzise prin lege în România. În seara zilei de 24 august 1958, în timp ce se întorcea de la Sfânta Liturghie din parohia din Hălăucești, a fost atacată de un tânăr și ucisă. Încă din primele momente ale morții ei, credincioșii din localitatea natală și din împrejurimi au considerat-o sfântă și martiră, exemplul vieții ei de credință răspândindu-se apoi în țară și peste hotare. Cauza ei de canonizare a fost deschisă în anul 2003 în Dieceza de Iași, documentația fiind coordonată de Pr. Damian Gheorghe Pătrașcu, vice-postulator, în numele Provinciei Sf. Iosif a Fraților Minori Conventuali din România.
Beatificarea (din lat. beatificatio) este actul prin care Papa, în urma unor investigații începute în dieceză și continuate la Congregația pentru Cauzele Sfinților, acordă unui creștin catolic decedat, care a fost martirizat sau care a practicat toate virtuțile în chip eroic, titlul de „Fericit” și permite să i se aducă un cult public de către un grup limitat de credincioși, cum ar fi o țară, o dieceză etc (cf. Ioan Tamaș, Mic dicționar creștin catolic, Ed. Sapientia, Iași 2001). (fr. Virgil Blaj, secretar provincial; persoane de contact: pr. Damian Patrașcu, OFMConv, tel. 0039/366.460.4582; e-mail: patrascu.damian@gmail.com; pr. Marius Bîlha, OFMConv, tel. mobil: 0764.180.827; e-mail: fratemarius@gmail.com; pr. Fabian Blaj, OFMConv, tel. mobil: 0764.881.024; e-mail: fabianblaj@yahoo.it)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 371, Ultimul acces: 2018-08-16 11:26:04

»  Veronica Antal va fi beatificată la 22 septembrie 2018, la Nisiporești (2018-03-21)

 Închide 

Veronica Antal va fi beatificată la 22 septembrie 2018, la Nisiporești

[2018-03-21]
Veronica Antal
22.03.2018, Bacău (Catholica) - Veronica Antal (1935-1958), tânără româncă și terțiară franciscană, al cărei martiriu pentru credință a fost recunoscut de Papa Francisc la 26 ianuarie 2018, va fi beatificată sâmbătă, 22 septembrie 2018, la Nisiporești, jud. Neamț, localitatea sa natală, în cadrul unei Sfinte Liturghii pontificale oficiate la orele 11:00 în biserica romano-catolică Adormirea Maicii Domnului.
Sfânta Liturghie a beatificării va fi prezidată de trimisul Papei Francisc, Eminența Sa Cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților, în prezența Preasfințitului Petru Gherghel, Episcop de Iași, a Înaltpreasfințitului Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, a numeroși Episcopi, a Ministrului General al Ordinului Fraților Minori Conventuali, pr. Marco Tasca, a reprezentanților și membrilor Provinciei Sf. Iosif a Fraților Minori Conventuali din România, a numeroși preoți și persoane consacrate, și a tuturor credincioșilor ce vor binevoi să participe.
Prin declararea ei ca fericită, Veronica Antal va fi înscrisă în calendarul bisericesc al Ordinului Fraților Minori Conventuali și al Bisericii Catolice locale. Sărbătoarea ei religioasă va fi stabilită ulterior, ținând cont de data de 24 august, ziua martiriului său, când a fost ucisă din ură față de credință la Hălăucești, Iași. Veronica Antal este prima femeie româncă, prima tânără româncă și primul laic român ridicat la cinstea altarelor de Biserica Catolică. Este, totodată, al doilea membru al Ordinului Franciscan din România beatificat, după Fericitul Ieremia Valahul; al șaselea român ridicat la cinstea altarelor, după fratele capucin Ieremia Valahul, Episcopul Szilárd Ignác Bogdánffy, Episcopul János Scheffler, Monseniorul Vladimir Ghika și Episcopul Anton Durcovici; al treilea român înscris de Papa Francisc în rândul fericiților și sfinților Bisericii Catolice.
Născută pe 7 decembrie 1935, la Nisiporești (Neamț), Veronica Antal s-a înscris încă din adolescență în Ordinul Franciscan Secular (Terțiar), în acea perioadă istorică ordinele religioase catolice fiind interzise prin lege în România. În seara zilei de 24 august 1958, în timp ce se întorcea de la Sfânta Liturghie din parohia din Hălăucești, a fost atacată de un tânăr și ucisă. Încă din primele momente ale morții ei, credincioșii din localitatea natală și din împrejurimi au considerat-o sfântă și martiră, exemplul vieții ei de credință răspândindu-se apoi în țară și peste hotare. Cauza ei de canonizare a fost deschisă în anul 2003 în Dieceza de Iași, documentația fiind coordonată de Pr. Damian Gheorghe Pătrașcu, vice-postulator, în numele Provinciei Sf. Iosif a Fraților Minori Conventuali din România.
Beatificarea (din lat. beatificatio) este actul prin care Papa, în urma unor investigații începute în dieceză și continuate la Congregația pentru Cauzele Sfinților, acordă unui creștin catolic decedat, care a fost martirizat sau care a practicat toate virtuțile în chip eroic, titlul de „Fericit” și permite să i se aducă un cult public de către un grup limitat de credincioși, cum ar fi o țară, o dieceză etc (cf. Ioan Tamaș, Mic dicționar creștin catolic, Ed. Sapientia, Iași 2001). (fr. Virgil Blaj, secretar provincial; persoane de contact: pr. Damian Patrașcu, OFMConv, tel. 0039/366.460.4582; e-mail: patrascu.damian@gmail.com; pr. Marius Bîlha, OFMConv, tel. mobil: 0764.180.827; e-mail: fratemarius@gmail.com; pr. Fabian Blaj, OFMConv, tel. mobil: 0764.881.024; e-mail: fabianblaj@yahoo.it)

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 381, Ultimul acces: 2018-08-16 11:26:04

»  Veronica Antal, un exemplu de prețuire a credinței și a curăției pentru toți tinerii (2018-03-01)

 Închide 

Veronica Antal, un exemplu de prețuire a credinței și a curăției pentru toți tinerii

[2018-03-01]
Veronica Antal
PS Petru Gherghel, Episcop romano-catolic de Iași, a dat o Scrisoare pastorală intitulat㠄O floare rară pe meleagurile Moldovei. Veronica Antal în Anul Tineretului”, în care amintește de recunoașterea martiriului slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, o tânără laică terțiară din Nisiporești. „Aprobând și iscălind decretul de recunoaștere a martiriului credinței și, mai precis, al curăției, Papa Francisc oferă tuturor tinerilor lumii un exemplu de iubire totală față de Cristos, cel curat și iubitor, cel care prezintă lumii o invitație la o viață sfântă, la o viață curată și la o mărturie de iubire vrednică de a fi pentru toți o lecție de curaj și de credință adevărată”, citim în Scrisoarea publicată integral pe Ercis.ro.

Episcopul a subliniat că Veronica, „bucurându-se de o educație religioasă sănătoasă, a știut să apere ceea ce avea mai scump: credința în Dumnezeu și frumusețea curăției sale, pe care o făgăduise de mică lui Cristos, ‘mirele’ sufletului ei… În viața Veronicăi Antal nu descoperim nimic extraordinar, decât faptul că, iubindu-și tinerețea și simțind chemarea la o viață sfântă, și-a trăit vocația ei de tânără creștină până la jertfa supremă a vieții, apărându-și cununa fecioriei și a legământului ei cu mirele Cristos, care a iubit-o și a cucerit-o încă din copilărie cu farmecul Său ceresc… Iată, se nasc și pe pământul nostru eroi ai iubirii și ai credinței, sfinți ai zilelor noastre! Trebuie să-i mulțumim Domnului și să-i aducem recunoștința noastră acestei tinere curate și curajoase pentru exemplul ei de tărie și de iubire de neînvins.”
Adresându-se tinerilor, „prieteni ai lui Isus”, Episcopul le amintește că acesta „este anul dedicat vouă, celor mulți și plini de energie și idealuri; este anul când Biserica vă propune și vă invită la un Sinod care vă are în centru pe voi, tinerii zilelor noastre… Întregul an 2018 reprezintă un timp de pregătire și un program special de descoperire a valorii vieții, a chemării voastre pentru viitorul Bisericii și al lumii, este o ocazie de a vă cunoaște demnitatea și vocația nobilă pe care o aveți și pe care toți doresc să v-o împliniți.”
„Cred că nu este doar o întâmplare faptul că o tânără creștină simplă, o laică îndrăgostită de Cristos, Veronica Antal, va fi ridicată la demnitatea de martiră a curăției și a credinței, ci este fără îndoială o chemare și un sfânt prilej de aprofundare a vocației voastre, a fiecărui tânăr, la o viață care să devină un izvor de inspirație și de ajutor pe calea desăvârșirii proprii, în mijlocul poporului lui Dumnezeu. În timp ce vom celebra cu bucurie declararea ei ca fericită, vom putea să admirăm curajul ei, crezul și bucuria de a fi astăzi un exemplu de tânără fericită și model de prețuire a valorii credinței și a curăției pentru toți tinerii lumii.”
La finalul Scrisorii, PS Petru îi invită pe tineri să priveasc㠄cu sfânt interes spre exemplul sfinților tineri: Tereza de Lisieux, Maria Goretti, Dominic Savio, dar și spre exemplul marelui educator de tineri, Fericitul Anton Durcovici, curajosul martir al lui Cristos, dar și spre exemplul acestei noi tinere, Veronica Antal, model de eroism pentru întărirea credinței și apărarea fecioriei. Cu aceeași prețuire și speranță, vă invit să găsiți în Isus bucuria împlinirii tuturor aspirațiilor voastre și să deveniți, pentru toți cei care caută fericirea, motiv de încurajare și de lumină pe cărările vieții.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 466, Ultimul acces: 2018-08-16 11:26:04


Nr. vizualizări:9793
Data ultimei vizualizări:2018-08-16 11:26:04
Data actualizare:2016-05-18 10:36:17
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:4
Salutări:
(2009-10-18)
Va dorim multa sanatate de la BRASOV. Tarciziu Mocanu artizanul din SACELE. Am donat 100 de costume populare romanesti la 01.11.2009 vin la Nisiporesti pentru o donatie.
@yahoo.com
Salutari:
(2009-10-12)
Salut comunitatea noastra din Nisiporesti, de aici din Germania. Ma bucur sa avem posibilitatea sa vedem si o biserica, ca a noastra, din orice colt al lumi. Multumiri tuturor celor ce sau straduit sa construeasca aceasta biserica, sanatate si multa bucurie.
Dumnezeu sa ne binecuvinteze comunitatea si pe preoti nostri.
Urare:
(2009-03-25)
Laudat sa fie Isus si Maria
Ma bucur foarte mult ca v-am putut vedea.
nu venitzi pe la Cacica???
Sa stitzi ca ne este foarte dor de dumneavostra si astept cu nerabdare sa ne vedem. Nu numai eu ci si tozi tinerii din Cacica!!!!!!!
@yahoo.com
Salutări:
(2008-07-09)
Preacucernice Parinte nici nu stiu daca va mai aminti-ti de mine eu sunm Sr. Claudia din Nisiporesti astazi am reusit sa gasesc la internet imagini de la Biserica si M-am bucurat foarte mult, eu sunt aici in Brazilia dar mereu ma rog pentru voi ca Dumnezeu sa va lumineze in aceasta missiune in Isus va salut de aici Sr. Claudia a Preasfintei Inimi
@ig.com.br
Nr. Fotografii:12

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2007-08-05
Aparat: Sony-Ericsson K750i
Contor: 802

Vedere din față
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2009-04-02
Aparat: SONY      DSLR-A100
Contor: 160

Vedere de ansamblu
Foto: Voluntar

Data: 2007-08-05
Aparat: Sony-Ericsson K750i
Contor: 174

Fațada
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2007-08-05
Aparat: Sony-Ericsson K750i
Contor: 431

Interior
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2007-08-05
Aparat: Sony-Ericsson K750i
Contor: 174

Arcade
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2007-08-05
Aparat: Sony-Ericsson K750i
Contor: 238

Interior spre altar
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2007-08-05
Aparat: Sony-Ericsson K750i
Contor: 121

Altar
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2007-08-05
Aparat: Sony-Ericsson K750i
Contor: 153

Interior
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2007-08-05
Aparat: Sony-Ericsson K750i
Contor: 156

Altar
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2007-08-05
Aparat: Sony-Ericsson K750i
Contor: 128

Altar
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2007-08-05
Aparat: Sony-Ericsson K750i
Contor: 132

Interior
Foto: Mihaela Achiroaie

Data: 2007-08-05
Aparat: Sony-Ericsson K750i
Contor: 132

Pardoseala
Foto: Mihaela Achiroaie